M.B.PRIM - Přírodní cesta ke zdraví

Září, měsíc slinivky a sleziny

19.09.2017 10:07

Máme měsíc září, které je plné napětí a nervozity, protože se začínají rozbíhat všechny školní i mimoškolní aktivity. Můžete se daleko více než kdykoli předtím cítit nervózní a roztržití. Pokud se podíváme do čínské medicíny, tak vidíme, že v tomto měsíci je oslabená dráha sleziny a slinivky. Co to znamená?

Slezina je největší lymfou v těle. Jedná se o křehký orgán, který slouží jako rezervoár krve a zároveň i detoxikuje organismus. Pokud máme slezinu zdravou a silnou, pak je dobrá i naše imunita. Většinou ji však zatěžujeme natolik, že se může stát chronicky oslabenou. Poznáme to podle toho, že máme problémy se zažíváním jako je: špatné trávení, bolesti žaludku, zvracení nebo průjmy. Mohou být i problémy pohybové, nestabilní spánek, otoky vnitřní strany stehen a kolenou. Slezina také řídí a reguluje složení krve a je jedním z účastníků krvetvorby. Ovlivňuje i její srážlivost, proto bychom o ni měli pečovat s láskou.

Slinivka bývá stejně jako slezina často ovlivněna i psychickým stavem. Emoce jako smutek, vztek, nejistota, strach apod. velmi ovlivňují její stav.

Pokud se podíváme na emocionální problémy sleziny, tak zde se nedostatek energie projevuje: nezakotveností, nejistotou, nestabilitou, slabým soustředěním apod.

Pokud chcete začít slezinu posilovat, pak je nutné dodržovat dostatečný přísun tekutin, jíst potraviny posilující a zároveň zahřívající. Lze ji posílit i pomocí potravinových doplňků.

Nabízím vám proto balíčky, které jsou výhodné cenově a přitom mohou vyřešit některé vaše problémy. 

Pokud budete mít zájem poznat potraviny a koření, které mohou posílit slezinu, dejte vědět na web a my vám napíšeme o jaké potraviny se jedná. :-)

 

© 2016 Všechna práva vyhrazena.