M.B.PRIM - Přírodní cesta ke zdraví

Únor, dráha ledvin

16.03.2018 19:13

Leden uběhl jak voda a nastal druhý měsíc v roce – únor. V tomto měsíci je nutné si hýčkat ledviny. Tento orgán má na starosti regulaci vody v těle a také termoregulaci. Všichni, kteří mají studené nohy nebo se nemohou zahřát, by měli posílit právě ledviny. Čínská medicína radí, že bychom měli organismus zahřívat jak jídlem, tak se i dobře oblékat. Ti, kdo mají oslabené ledviny moc dobře vědí, že je nejlepší si držet v teple nohy a odpustit si plavání v bazénu, kde se tělo ochlazuje, ale spíše jít do sauny.

Dráha ledvin vede podél páteře a zadní části nohou, proto při jejich oslabení můžeme pociťovat problémy s koleny a bolesti v kříži. Pokožka bývá povadlá a ztrácí pružnost. Ledviny nám dodávají vitální energii a pokud býváme často unavení, zapomínáme nebo se projevuje deprese, pak je dobré v první řadě myslet na posílení ledvin. Zhoršuje se kvalita vlasů – lámou se a třepí, zuby se začínají více kazit a nehty bývají nekvalitní.

Pokud chceme posílit ledviny stravou, pak se jedná o teplá jídla a vybírat ta, která svým tvarem připomínají ledviny – fazole, boby či datle, čočka, cizrna i mangold, jehož pecka se také podobá ledvině. Také můžete používat naklíčená semínka, která pomáhají vyloučit kyselinu močovou z těla. Doporučená dávka je 1 až 2 polévkové lžíce denně. Není potřeba zvyšovat množství, všeho s mírou. Nesmíme však zapomínat na pravidelný pohyb na čerstvém vzduchu, při kterém dochází k detoxikaci organismu, zrychluje se průtok cévami a tím je i lepší cirkulace ledvin.

Na posílení ledvin platí teplo a z potravinových doplňků je to – Spirulina, Chlorella, Renol, EPAM 24 a z tkáňových solí NAT MUR.

Všechny tyto produkty je možné koupit i v našem e-shopu.

 

© 2016 Všechna práva vyhrazena.