M.B.PRIM - Přírodní cesta ke zdraví

Říjen, dráha žaludku

04.10.2017 09:49

V měsíci říjnu bychom si měli dávat pozor na to, jako stravu přijímáme. Je oslabená celá dráha žaludku a všechny orgány na této dráze. Máme oslabený nejen žaludek, ale i celé trávení. Párovým orgánem žaludku je slezina a slinivka, kterým jsme se věnovali v září.

Dráha vede od vnitřní strany palce na noze po vnitřní straně chodidla, před kotníkem po zadní straně lýtka  přes vnitřní stranu kolena a stehna nahoru a vstupuje do dutiny břišní, do sleziny a pokračuje do hrudníku, vnitřkem těla až ke krku a ke kořeni jazyka. Vnitřní větev meridiánu vede do srdce, kde se spojuje s dráhou srdce.

Oslabení této dráhy poznáme velmi dobře na fyzické úrovni tím, že jsou neustále oslabené horní cesty dýchací a trápí nás bolesti zubů.  Není dobré si nechávat dělat jakýkoli větší zákroky. Jakmile je člověk v napětí, hned má bolesti břicha nebo žaludku a zvrací, nebo naopak má neustálý pocit hladu. Mohou bolet i kolena z přední části nohy – pocit, že se špatně ohýbají. Tvorba aftu v ústech a suchost v krku.

Tyto příznaky by měly vést k tomu, abychom se nad sebou zamysleli a zjistili, co nechceme přijímat a v čem je naše nejistota k vnějšímu světu. Ukazuje i na lpění něčeho, co nám nedává radost, a přitom to nechceme opustit. Nerovnováha žaludku se projevuje také neklidem, pocitem nejistoty a přílišná touha po soucitu druhých. Neustálé duševní napětí je projevem nevyrovnané dráhy žaludku.

Žaludek trávicím orgánem, a proto všechno, co nemohu strávit, leží jako kámen a zatěžuje nejen zažívání na fyzické úrovni, ale i mysl, která přestává být pružnou a nastávají obavy: „Jak dál, nebo zvládnu tuto změnu?“

 

© 2016 Všechna práva vyhrazena.