M.B.PRIM - Přírodní cesta ke zdraví

Listopad, dráha plic

05.11.2017 19:13

Nastal listopad. Venku je častěji sychravo než slunečno a začínáme se raději schovávat za kamna. Ven se nám moc nechce, ale to je chyba. Naše tělo potřebuje pro udržení imunity chodit na procházky i přes zimu za každého počasí, aby se neustále otužovalo a tím jsme zimu prožili bez velkých komplikací. Učíme se hospodařit se svou energií a není dobré se přepínat tím, že neustále chodíme do fit center a vyčerpáváme svou energii. Měli bychom být více v klidu, chodit dříve spát a odpočívat o něco více, než tomu bývá v letních měsících, kdy je energie na vrcholu.

Podle čínské medicíny je v tomto měsíci oslabena dráha plic a vládne prvek kov. Typickým projevem je nemožnost se nadechnout, nebo bývá oslabené dýchání. Proto lidé s astmatem nebo laryngitidou mívají v této době největší potíže. Po psychické stránce můžeme mít nechuť komunikovat a daleko častěji než jindy nás může přepadat smutná nálada. Pokud se vám projeví problém s dechem, je dobré se naučit dýchací techniky např. používat  jógu. Každé ráno bychom měli vstát a řádně se prodýchat, aby se tělo připravilo na celodenní zátěž.

 

Tento měsíc nás učí také přijímat sebe a své okolí, protože jsme častěji s ostatními v jedné místnosti a je nutné udržet ve společnosti toleranci, klid a harmonii. Je dobré upravit svůj jídelníček a zařadit do něj více potravin obsahujících tekutiny, jako např. polévky, a zaměřit se především na jangovou stravu – což je kořenová zelenina, zázvor, libové maso, rýže, luštěniny apod.

 

Na posílení je dobré použít i některé potravinové doplňky.

Doporučuje se :

  • Zvýšit dávku vitamínu C – FLAVOCELEM – 2tbl, 1x denně

 

Posílit si organismus s jedním z nabízených výrobků:

  • Řady EPAM:  EPAM 21 – 10kapek, 1x den EPAM 23 – 10kapek, 1x denně, EPAM 900 – 10kapek, 1x denně,
  • Řady ENERGY:  VIRONAL – 10kapek, 1x denně, FYTOMINERÁL 10kapek, 1x denně, CISTUS INGATUS – 5 kapek, 1x denně     nebo
  • Tkáňové soli:  Kali phos – 2tbl, 1x denně, Ferr phos – 2 tbl, 1X denně

 

© 2016 Všechna práva vyhrazena.