M.B.PRIM - Přírodní cesta ke zdraví

Leden, dráha močového měchýře

07.01.2018 20:46

Nastal nám nejchladnější měsíc roku – leden. V tomto měsíci bychom si měli hýčkat močový měchýř. Ženy na záněty močového měchýře trpí častěji než muži, přesto by každý z nás měl tuto oblast v zimě posílit. Jelikož se jedná o chladné a vlhké počasí a mnohdy i mrazivé, pak je větší náchylnost na prochladnutí. Močový měchýř, stejně jako ledviny v únoru, nesnášejí chlad a vlhko. Není proto dobré v tomto období se ani koupat v krytém bazénu, ale spíše se prohřát v sauně, jako to dělají severské země. Celá příroda spí a my bychom si také měli dát klid a dostatek odpočinku. Oslabení močového měchýře se projevuje tmavými kruhy pod očima, což je velmi časté u dětí v tomto období. Proto bychom měli co nejdříve začít posilovat tento orgán, i když nemáte žádné příznaky nachlazení. V čínské medicíně v tomto období masírují na plosce nohy oblast močového měchýře a ledvin, nebo se tato oblast může i moxovat (nahřívat moxovací tyčinkou tzv. moxou). Také můžete cítit oslabená kolena nebo bolest v zádech, kde dráha močového měchýře prochází. Můžete pociťovat sucho v ústech, křeče v lýtkách nebo bolesti hlavy.

K psychickým příznakům nerovnováhy patří snaha citově se obrnit, značné naříkání a kňourání hlavně u dětí a vzdychání. Lidé s oslabeným měchýřem mají časté strachy, trpí nedůvěrou, mohou mít hluboké deprese. Pokud se na problém podíváme z jiného pohledu, pak bychom se měli zamyslet nad konflikty v nejbližším okolí především s partnerem. Velmi často zadržujeme to, co bychom měli vyslovit a tím se problém začne zhmotňovat právě v této oblasti. Mnohdy k vyřešení stačí si otevřeně  promluvit o svých vzájemných postojích. Zde je právě vidět, proč problém s močovým měchýřem mají hlavně ženy. Raději se pro klid přizpůsobí a nechají své emoce zatlačit dovnitř.

 

K posílení celé dráhy močového měchýře, ale i samotného orgánu pomáhá úprava stravy a přípravky jako je EPAM  24, RENOL, FERR PHOS, DRAGS IMUN, EPAM 8, NAT PHOS. Všechny tyto přípravky můžete koupit na našem webu a zároveň jsme pro vás připravili výhodný balíček právě na posílení močového měchýře a ledvin.

 

© 2016 Všechna práva vyhrazena.