M.B.PRIM - Přírodní cesta ke zdraví

Jak pomoci játrům

17.03.2018 15:15

Nejčastějšími problémy v dnešní době jsou zažívací potíže. Proto tento článek věnujeme právě jim.

Proces trávení si vlastně vůbec neuvědomujeme až do doby, kdy se z nějakého důvodu oslabí a my začínáme mít problém s průjmem, zácpou, nadýmáním nebo kolikou. Zažívání nereaguje tak jako dutina ústní, která nám dá okamžitě vědět, co se jí nelíbí. Je nutné si uvědomit, že pokud začneme  zažívání vnímat, nastává problém a není dobré ho přehlížet, či řešit ho jenom léky na uklidnění.

Je nutno si uvědomit, že játrům neprospívá nepohyblivý způsob života a taková strava, kde je kalorická hodnota vyšší než vydaná energie. Pokud máme dlouhodobě kalorickou stravu a sedavý způsob života bez většího pohybu, tak unavujeme játra, a proto se nám  žluč neprodukuje tak, jak by měla i když je tato produkce jedním ze základních úkolů jater. Nemůžeme opomíjet pocit težkosti nebo slabosti v oblasti žaludku. Orgány jsou svými funkcemi propojeny a nelze je nikdy oddělovat. Jedno je provázáno s druhým, o čemž velmi dobře hovoří čínská medicína.

Krev přicházející do jater přináší kyselinu mléčnou vznikající v našich svalech následkem únavy po fyzické práci nebo sportu. Játra dále zpracovávají řadu dalších nečistot, které krev přináší. Žluč, vznikající v játrech se sbírá ve žlučníku a odtud je potřebné množství vylučováno do dvanáctníku, kde se účastní chemického rozkladu těžkých živočišných bílkovin – např. masa. Jednoduše řečeno – kdo velmi fyzicky pracuje, či sportuje, má mnoho žluči a může jíst proto i vydatnější stravu, protože ji zdravý organizmus dokáže náležitě trávením zpracovat.

Dostatek žluči mimo jiné také pak zajišťuje vyprazdňování, čímž probíhá očišťování organismu. Máme pak i lepší náladu, chuť k jídlu, fyzickou kondici, ale i spánek.

Játra také spotřebují pro svou činnost velké množství vitamínu C, což prodlužuje dobrou funkčnost jater do vysokého věku. V menším množství jsou pak potřebné i vitamíny B, K a P.

Špatná funkce jater se nejdříve projeví na náladě člověka – je vzteklý, neklidný a neustále podrážděný. Toto se stává prvním signálem oslabení jater, protože zde není žádná zvýšená teplota, nebo jiné klinické příznaky.  

Pro předcházení těmto potížím můžeme užívat  např. REGALEN. 

Při dlouhodobých problémech v množství - 10 kapek 1x denně vždy 15 minut po jídle po dobu 21 dní, pak bude 7 dní pauza ; při akutním problému - 10 kapek 3x denně opět 15 minut po jídle. Jako prevenci v zimním období  užíváme 5 kapek po dobu 21 dní, pak 7 dní pauza a takto periodicky bereme do využívání. 

Dále je velmi účinný  EPAM 35, který také harmonizuje celý trávicí trakt. Užití je obdobné, jako u předešlého prostředku. 

 

 

 

 

 

 

 

© 2016 Všechna práva vyhrazena.