M.B.PRIM - Přírodní cesta ke zdraví

Jak na klíšťata

19.06.2017 10:58

 

Blíží se prázdniny a budeme chodit do lesa nebo po loukách a neubráníme se tomu, abychom si domů nepřinesli nějaké klíště. V první řadě je dobré si v lékárně koupit test na klíšťata, kdy hned po vyjmutí klíštěte se můžeme dozvědět, zda bylo klíště nakažené či ne. Nejlépe ale je, když zabráníme přisátí klíštěte, proto použijeme některé vyzkoušené triky z alternativní medicíny. 

Pokud si máte chuť doma vyrobit svůj vlastní repelent, mohu doporučit roztok z rozmarýny a zároveň si připravit i tinkturu;

1. Roztok = použijeme jeden sáček rozmarýnového koření které uvaříme v půl litru vody. Necháme vychladnout, přecedíme a roztok je připraven. Než půjdeme ven, potřeme si kotníky, zápěstí i zátylek. Pak můžeme v klidu vyrazit třeba i do listnatého lesa.

2. Tinktura = do alpy nasypeme jeden sáček rozmarýnového koření a necháme na slunci louhovat 14dní. Pak tinkturu přecedíme do rozprašovače a vždy, než půjdeme ven, nastříkáme na ponožky, košili nebo si potřeme pokožku. 

Z přípravků doporučuji EPAM 1000, kdy každý den užíváme 5 kapek 1x denně od jara do podzimu. Klíšťata se většinou vůbec nepřisají a pokud se tak náhodou stane, pak po vyjmutí klíštěte je dobré do ranky vetřít DRAGS IMUN z přípravků řady Energy. Následně děti do tří let po dobu tří dnů by měly užívat 5 kapek 3x denně EPAMU 1000 a 5 kapek 2x denně DRAGS IMUNU. Dospělá populace a děti nad 4 roky věku užívají 10 kapek 3x denně EPAMU 1000 a 10 kapek 3x denně DRAGS IMUNU také po dobu tří dnů. Pokud se po této době neukáže výrazný červený kruh v místě odstraněného klíštěte, pak můžeme s klidem vysadit DRAGS IMUN a EPAM 1000 opět snížíme na 5 kapek 1x denně.

Zároveň je dobré vědět, že lidé kteří dlouhodobě užívají přípravek KOROLEN firmy Energy se také přisítí klíštěte nemusejí obávat. Pokud by se tak stalo, je dobré přidat opět DRAGS IMUN ve stejném dávkování uvedeném výše. 

 

 

Více zde: https://www.mbprim.cz/clanky/

 

© 2016 Všechna práva vyhrazena.