M.B.PRIM - Přírodní cesta ke zdraví

Alergie a jak na ně

15.06.2017 09:45

Prvním důkazem neklidu a neharmonie v nás a v našem okolí jsou právě alergie. Již od narození některé děti trpí vyrážkami a nesnášejí např. prací prášky, mléko, projevují se jim pylové alergie apod. Neprožily přitom za svůj krátký život žádný stres, ale ten v těhotenství jistě prožívala matka a nyní se to projevuje právě na jejich dítěti. Samozřejmě zde hraje roli i dědičnost, ale pokud se nad tím zamyslíme – není to právě proto, že i naše děti přebírají špatné návyky?

Dá se tomu předcházet nebo alespoň zmírnit již správnou stravou.  Ta je základem zdraví. Mnohdy se i změnou stravování dají potíže vyléčit – proto již lékaři doporučují různé úpravy ve stravě u lidí postižených alergií.

Žijeme na této planetě, která nám sama o sobě nechce ublížit, to jen my ubližujeme sami sobě. Přitom je mnoho lidí alergických na roztoče, chlupatá zvířata, pyly a již jen strach z těchto problémů způsobuje zhoršení zdraví a přivodí alergii – sami si to totiž do své mysli vkládáme  – matka i otec říkají svým dětem své obavy a oni se s nimi přirozeně ztotožní. Na to by si rodiče měli dávat velký pozor!

Ani prostředí kolem nás není ideální, např. výfuky aut, kouř z komínů apod. naše zdraví zhoršuje. Tělo všechny splodiny nedokáže spolehlivě vyčistit, proto mu pomáháme různými čistícími čaji nebo potravinovými doplňky. Jenže alergie způsobuje také stres, proto ho je vhodné regulovat neboť je všude kolem nás a nevyhneme se mu. Zde pomáhají různé relaxační techniky – někdo chodí do tělocvičny, jiný jezdí na kole nebo jde na procházku . Je jedno jak, ale je nutné relaxovat pravidelně, aby se naše nitro zklidnilo a zharmonizovalo. Zjistíme, že nemusíme stále pracovat a čas strávený s rodinou nebo v přírodě je krásný a obohacuje nás.

 

Dobré kondici můžeme pomoci i posílením jater pomocí přípravků z řady energy – REGALEN a z epamů EPAM 35. Aplikujeme je pravidelně po dobu jednoho měsíce 5 kapek na noc, protože játra pracují od 1:00 do 3:00h. K tomu je dobré pít i bylinné čaje, které játra pročisťují. Pak uděláme 14 dní pauzu a po této době můžeme pokračovat v dávce 10kap, 1x denně.

Pokud trpíte na vyrážky, pak je důležité podporovat i ledviny, protože všechna neharmonie ledvin se projevuje právě na pokožce, vlasech a zubech. Zde mohu doporučit EPAM 24 nebo RENOL, který se užívá mezi 17:00 až 19:00h, kdy jsou ledviny nejaktivnější. Užíváme zde také 5 kapek 1x denně po dobu jednoho měsíce. Pak bychom měli udělat 14 dní pauzu. Po této době začneme užívat 10kapek 1x denně ve stejný čas.

 

Pokud raději používáte homeopatii, tak zde na pročištění jater je z Shüsslerových solí NAT SULPH a k tomu je dobré přidávat NAT PHOS.  Oboje užíváme  vždy po 2 tabletách 2x denně.

 

 

© 2016 Všechna práva vyhrazena.